Drama Komedi

Paris

8

Franska filmer kan man ofta prata mycket gott om, så också denna film. ”Paris” får sägas vara en slags hyllning till staden Paris i allmänhet och parisarna i synnerhet. För det är främst en berättelse om människor och deras öden.

Filmen består av en del trådar som vävs samman mycket stilfullt. I center hittar vi socialarbetaren Elise, brilliant spelad av Juliette Binoche (som förövrigt bara verkar bli vackrare och vackrare med åren). Hon har en döende, hjärtsjuk bror som hon försöker rädda på olika sätt och på olika plan.

Filmen är full av kärlekshistorier av olika karaktär. Kärleken till livet, olycklig kärlek, förbjuden kärlek. Lägg till fatala olyckor, fotomodeller och båtflyktingar så förstår ni att det är mycket som behandlas på vägen.

Den ruggigt fördomsfulla bageriföreståndaren drar in extra humorpoäng när hon klankar ner på i princip alla som inte kommer från Paris.

Vacker musik, säkert foto och underbara skådespelarinsatser gör detta till en mycket stämningsfull och tänkvärd upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.