Komedi Sci-Fi

Paul

7

Vet inte riktigt hur denna film kunnat undgå mig så pass länge för en film om rymdnördar och aliens bör självklart ses tämligen omgående.

Engelsmännen Nick Frost och Simon Pegg har skrivit denna film och innehar också huvudrollerna som seriefantasterna Graeme och Clive som är i USA för att besöka en scifi-mässa, flukta på lättklädda Leior (även om Clive mer går igång på ewoker) och köpa svärdreplikor. Att få träffa den store science fiction-författaren Adam Shadowchild (mustigt porträtterad av Jeffrey Tambor) är också en höjdpunkt på programmet.

Som avslutning på Amerikaresan hyr killarna en husbil och drar iväg för att besöka Moorcroft, Wyoming, platsen i Närkontakt av tredje graden som UFO gjorde visit hos. Det är också platsen där rymdvarelsen Paul (röst av Seth Rogen) kraschade 1947, och som han nu är på väg tillbaka till för att äntligen återförenas med sina egna igen. Självklart korsas vägarna med Graeme och Clive, men också jagande FBI-agenter. Världens coolaste rymdbrud, som frugan utnämnde henne häromdagen, Sigorney Weaver, har också en roll i det hela.

Sannolikt bör man vara ganska rymdfanatisk själv för att uppskatta filmen fullt ut för rent filmmässigt har den en del brister. Men det uppvägs av en skön, avslappnad nördhumor, och en hjärtligt oförskämd Paul. Filmen når inte upp till kvaliteten i den tematiskt liknande och lysande Galaxy Quest, men det är en väldigt angenäm upplevelse.

”Paul” är full med referenser till andra filmer självklart, inte minst ”Star Wars” och redan nämnda ”Närkontakt av tredje graden”. En del saker på extramaterialet är också sevärt, inte minst sekvenserna med Adam Shadowchild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.