Skräck

Phenomena

6

Femtonåriga Jennifer Connelly gör sin första huvudroll i Dario Argentos ”Phenomena” från 1985. Hon spelar Jennifer Corvino, en flicka som placerats på ett internat i Schweiz och i vanlig ordning när det gäller Argento är det förstås mystiska och blodiga saker som händer i bygden.

En mördare går lös i trakten, och det är unga flickor som gåtfullt försvinner. När Jennifer, som uppenbarligen har en del extraordinära förmågor (hon går i sömnen och kan prata med insekter), kommer mördaren på spåren hettar det till ordentligt.

Det är en salig blandning olika skräckkomponenter som den gode Argento fått ihop i denna film. Och som vanligt är de visuella specialeffekterna modell sämre medan den stämningshöjande musiken är modell bättre. Det såg vi prov på redan i Suspiria 1977. Men trots att en del element kan kännas lite sunkiga finns det som skräckfilm betraktat tillräckligt med kvalitet för att det skall vara intressant.

Pluspoäng förstås för att fått med Iron Maidens “Flash of the Blade” på soundtracket (som även Motörhead får vara med på).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.