Action Äventyr

Pirates of the Caribbean 3: Vid världens ände

5

Så, då var det dags. Jack Sparrows, William Turners och till viss del även Elisabeth Swanns öde skall beseglas(!). Och det är till världens ände de måste segla.

Filmen börjar faktiskt lite otippat rått med bland annat en hängning av ett barn och diverse actionscener där personerna onekligen, otvetydigt dör. Tidigare har det mest rört sig om skojvåld som jag uppfattat det i alla fall. Det är trots allt en Disney-produktion det här.

Men filmen känns tyvärr lite grann som tvåan gjorde. En lång raksträcka fram till inte speciellt mycket. Det är möjligt att jag missar något här men jag ser inte riktigt tjusningen i att bara sitta och få massa slagsmålsscener uppspelade framför mig. Lite mer utarbetad handling, tack.

Men allt är snyggt gjort, musiken är mycket bra och Johnny Depp axlar favoritskapet väl. Rolling Stones Keith Richards dyker minsann upp som Jack Sparrows pappa. Passande.

I slutet blir det otäckt nog en öppning för en uppföljare också. Vet inte om det är så klokt men det beror på manuset förstås. Mindre action och mer handling är mitt råd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.