Skräck

Planet Terror

5

Death Proof och ”Planet Terror” heter filmerna i Quentin Tarantinos och Robert Rodriguez Grind House-projekt. Det är tänkt att vara regissörernas hyllning till B-filmer med mycket sex men framförallt övervåld. ”Death Proof” går in under kategorin slasherfilm medan ”Planet Terror” tar sig an zombies.

Det är Rodriguez som gjort ”Planet Terror”, men Quentin är förstås med som en sliskig typ.

Filmen börjar i alla fall med en fejktrailer med Danny Trejo som Machete. Lite kul start faktiskt.

Sen är det zombie-time. Man kan väl säga generellt att det som går att överdriva överdrivs. Här har vi fullständigt galna typer överallt. Josh Brolin som tokskum läkare och Bruce Willis som mystisk militär. Vi har en snubbe besatt av att få fram den perfekta barbequesåsen, en tjej som förlorar benet men får en hyfsad spektakulär ersättning och en grabb som skjuter allt och alla som en gud. Ja, listan går att göra bra mycket längre. Den enda som spelar en förhållandevis sund roll är gamle scifihjälten Michael Biehn som sällan syns i vettiga produktioner sedan Terminator, Aliens och Abyss.

Ganska äckliga zombies får man väl erkänna men allt känns bara rätt skoj. Så underhållningen är relativt god medan kvaliteten är sisådär, vilket gör det svårt att betygsätta helheten.

Jag kunde inte heller undgå att känna Carpenters närvaro i musiken heller. Tydligen körde Rodrigues musiken från Flykten från New York och ”The Thing” på inspelningsplatserna för att komma i rätt stämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.