Thriller

Pride and glory

7

”Pride and Glory” är ett förhållandevis välspelat drama i polismiljö. Det hela kretsar sig kring en stor polisfamilj bestående av pappa polischef (Jon Voight), två polisbröder (Noah Emmerich och Edward Norton) och en ingift polissvärson (Colin Farrell). Grabbar så det räcker till som ni ser. Det är dock Jennifer Ehle som den cancersjuka polisfrun som berör mest.

Kan inte låta bli att dra vissa paralleler till We own the night. Båda utgår från polisfamiljens kärna och de problem som uppstår när familjemedlemmar går över till den andra sidan av lagen.

Det var längesen man såg så fullständigt korrumperade poliser som man ser i ”Pride and Glory”. Till och med Brian Dennehy som nästan alltid får finna sig i att spela ond polis ligger verkligen i lä. Här är det brutal misshandel och privata rånturnéer för att få lite extra i plånboken som gäller. Inga skrupler här. Det är förstås dömt att misslyckas, frågan är bara vilka som stryker med på kuppen?

Det är som sagt välspelat. Norton är en favoritskådis men han tappar dock bort sig lite just i denna film. Men ensemblen är duktig.

När det gäller handlingen kan man tycka att det är lite väl tillrättalagt allting och kanske till och med orealistiskt till mångt och mycket. Att korrumptionen skulle vara på den nivån som den är i ”Pride and Glory” känns i alla fall overkligt för en svensk. Högst sannolikt att en afroamerikan i New York har en helt annan uppfattning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.