Sci-Fi

Prometheus

7

Så här i efterhand är det skönt att jag inte såg ”Prometheus” när den kom upp på bio. Då hade besvikelsen blivit enorm. Nu, efter att oundvikligen ha tagit del av en del mindre smickrande omdömen, var förväntningarna istället relativt låga.

”Prometheus” skall alltså fungera som en slags prequel till Alien-sagan. Året är 2093. På jakt efter människans ursprung ger sig ett gäng arkeologer, geologer och andra vetenskapsmän ut på en resa som kommer leda dem både rätt och fel.

HR Gigers känsla för aliendesign är fortfarande intakt, och filmen är väldigt snygg. Synd bara att det inte i övrigt infinner sig en stämning värdig att jämföras med de klassiska Alienfilmerna. Men det är långt ifrån uselt, det finns tillräckligt mycket kvalitet, rymd och annat gosigt för en scifi-nörd att det ändå blir klart sevärt.

Men vårt svenska bidrag Noomi Rapace är inte speciellt bra. Det är däremot Fassbender som i vanlig ordning levererar. I ”Prometheus” gör han den androide och androgyne David (inte helt olik sin namne Bowie faktiskt).

I augusti avslöjades det också att det blir en uppföljare till ”Prometheus”. Finns fler frågor att besvara. Eller att skapa. Premiär 2014 eller 2015.

Trevligt initiativ att skicka med både DVD och Bluray-skiva förresten. Mer sådant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.