Action

Pulp Fiction

9

”Pulp Fiction” bjuder på cool dialog med fantastiskt många underbara citat och allt är kryddat med härligt udda scener. Christopher Walkens klockanekdot är bara den en makalöst humoristisk uppvisning.

Samuel L Jackson är verkligen i högform i vad som måste vara hans bästa film. Han har en tendens att hamna i B-filmer och utan rätt coolness (som Tarantino garanterar) blir han ofta fel. Men här passar han som fisken i handsken. Ja, där passar iofs de flesta involverade i ”Pulp Fiction” faktiskt. Inledningen med personlige favoriten Tim Roth och Amanda Plummer på caféet drar igång en händelserik kavalkad av märkliga levnadsöden som till slut slutar där den börjar. Quentin har verkligen lyckats knyta ihop denna film till ett litet mästerverk.

Enda frågetecknet i castingen är väl varför Steve Buscemi fick en sådan otacksamt liten roll. Can you spot him?

Musiken är ett kapitel för sig och är som alltid när Quentin är inblandad mycket väl vald. Hans förkärlek för äldre musik (60- och 70-tal) gör sig återigen hörd och ackompanjerar filmen fint.

Synd att man nu sett filmen några gånger. ”Pulp Fiction” är verkligen en film som hade varit trevlig att få upptäcka igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.