Drama

Ray

7

Berättelsen om Ray Charles Robinssons liv ger nog (är ingen Ray Charles-expert direkt) en ganska god inblick hur hans liv gestaltade sig, allt från barndomen och dess tragedier, hans musikaliska framgångar, hans drogberoende och slutligen de sista 20-30 åren av hans liv som drogfri och antagligen en bättre familjefar än tidigare.

Det är helt klart en rätt så bra film det här, men det känns ändå lite som en raksträcka utan direkta överraskningar. Men så har vi då det här med skådespeleri och musik. Jamie Foxx ÄR Ray Charles. Fullkomligt briljant skådespeleri i mina ögon. Och det sättet de väver in Ray Charles egna musik och röst är också det fantastiskt. Men det finns många andra riktigt bra skådespeleri-insatser i den här filmen. Hon som spelar Rays mamma exempelvis, och Rays fru och… ja, makalös ensemble helt enkelt.

Filmen finns i två versioner där en är extended. Tittar man på den versionen (och det gör man naturligtvis) så är extramaterialet inklippt i filmen så att det uppstår en del ”ryck”. Att dessa extra scener dessutom verkar ha ett annat bildformat gör att det hoppar till lite på duken. Inte jättestörande, men lite tråkigt och onödigt känns det som.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.