Skräck Thriller

Röd drake

8

En mördare som uppskattar William Blakes dikter och i sitt sinne håller på att förvandlas till en drake är ju en bra förutsättning för vilken filmskapare som helst. Svårigheten i det här fallet är dock den uppenbara risken att belastas av övriga Hannibal-alster (När lammen tystnar och Hannibal).

”Röd drake” är ju kronologiskt sett den första filmen, och är en remake på ”Manhunter” som kom 1986. Hade känslan av att mycket var sig likt i dessa filmer när jag såg ”Röd drake” på bio, men det var ett tag sen nu jag såg ”Manhunter” så jag kan bedra mig.

Oavsett så är ”Röd drake” en mycket duglig film. Som jag tidigare var inne på så är det svårt att göra uppföljare/föregångare etc på andra lyckade filmer, men regissören lyckas mycket väl i det här fallet, inte minst tack vare bra skådespelare. Hopkins som Hannibal kan få vilken film som helst sevärd (även om just ”Hannibal” inte är så värst bra). ”Röd drake” kan inte riktigt mäta sig med ”När lammen tystnar”, men det är också enda nackdelen med filmen.

Varje bildruta med Hopkins är dock så bra så att hälften kan vara nog för att en film skall vara intressant. När det samtidigt är en tät thriller rakt igenom med en mullrande ljudanläggning som hjälper till där det passar blir det en upplevelse lite över det vanliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.