Drama

Reader

7

Smått ironiskt fick så äntligen Kate Winslet en Oscar för sin roll i en film vars handling kretsar kring förintelsen under Andra Världskriget. Något som hon i TV-serien ”Extras” några år tidigare ansåg vara nödvändigt för att lyckas vinna en Oscar (det eller att spela mentalt handikappad).

Regissör Stephen Daldry har även gjort mästerliga Timmarna, och gemensamt med ”The Reader” förutom att de är snygga produktioner, är de tidshopp som görs i filmerna. I ”The Reader” tar berättelsen sin början när Michael (spelad av Ralph Fiennes) tänker tillbaka på sin uppväxt och på sitt sätt livsavgörande möte med Hanna (Winslet) när han var 15 år gammal. De inleder en kärleksrelation trots stor åldersskillnad, men denna får ett abrupt slut när historien hinner ifatt Hanna.

Jag kan inte riktigt sätta ord på det, men filmen saknar något tyvärr. Den är kanske inte så medryckande som jag hade hoppats på. Men ”The Reader” är ändå utan tvekan en bra film med fin regi och utmärkt skådespeleri av alla inblandade. Värd att nämna extra är Michael i ung version som förtjänstfullt spelas av tyske David Kross.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.