Drama

Red Riding: 1980

9

Den första filmen i trilogin bjöd på en ruskig resa inom det korrumperade polisväldet i Yorkshire. Uppföljaren ”Red Riding: 1980” utspelar sig sex år senare. Det är fortsatt oklart om de tidigare brotten verkligen är uppklarade (eller om rätt människor snarare är bakom lås och bom), men nu har polisen en annan brottsvåg att ta itu med. En Ripper som mördat ett flertal kvinnor nu, och som gäckar polisen och skrämmer allmänheten.

Peter Hunter (mycket bra spelad av Paddy Considine) kallas in för att ta över utredningen som gått i stå. Hunter får välja ut exakt vilka resurser han vill ha till hjälp, men de blir helt öppet motarbetade av vissa element inom kåren. Frustrationen är minst sagt hög.

Det hela mynnar ut i en infernalisk jävlighet, vilket gör att jag så här i efterhand känner mig helt matt. Ruggigt bra skådespel och en intrig som stundtals chockar. Det är en extremt hög kvalitet för att vara en TV-produktion, det här, med en ständigt närvarande suggestiv stämning och dramatisk musik som hjälper till att förstärka det hela. Lysande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.