Thriller

Righteous Kill

4

En film med Robert de Niro och Al Pacino kan aldrig bli helt fel. Dessa två giganter inom film som trots liknande skrot och korn ändå inte speciellt ofta hamnat i samma produktioner. Heat har jag för mig var den första filmen som de faktiskt spelade mot/med varandra. Båda är med i Gudfadern 2, men ryktet säger att de knappt sågs under inspelningen då de inte var med i samma scener.

I ”Righteous kill” spelar de båda poliser och snart är jakten efter en seriemördare igång. Ganska omgående börjar man misstänka att mördaren är polis. Vem är det?

Tyvärr är det märkbart blekt trots dessa två duktiga skådespelare. Troligen är det manuset som är för trist helt enkelt. Regissören Jon Avnet (med ”Stekta, gröna tomater” som sin största framgång enligt IMDb) lyckas i alla fall inte skapa någon magi, varken mellan skådespelarna eller med handlingen.

De har minsann grävt fram gamle Brian Dennehy också, och sin vana trogen får han också spela polis. Han måste väl ha spelat polis mer än någon annan (om man nu inte räknar Beck-filmer eller någon annan poliszombieserie).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.