Komedi

Rocket Science

6

”Rocket Science” handlar om att hitta sin egen röst. Som tonåring och i synnerhet som stammare. Filmen är stundtals en ganska filosofisk utsvävning med det klassiska temat att växa upp och bli något mer som kuliss.

Med smått dunkla motiv väljer Ginny, den snabbtalande stjärnan i debattlaget, kufen Hal som sin partner. Lite underligt då Hal har svårt att få fram några ord överhuvudtaget, stammare som han är. Utmaningen är precis vad Hal behöver för att fylla sin tillvaro med något slags vettigt innehåll, men helt smärtfritt går det inte. Föräldrarna separerar, Hals storebror beter sig och det är svårt att göra sig förstådd oavsett om man kan prata ordentligt eller inte.

Ginny spelas av Anna Kendrick (Up in the air och de där vampyrtjafsfilmerna som alla småflickor tittar på) och Hal av Reece Thompson, en charmig ung man som säkert kan bli något framöver. Regissören och manusförfattaren Jeffrey Blitz stammar/stammade tydligen själv och var även med i debattlaget som ung. Så viss självbiografisk handling förekommer möjligen.

På det hela taget är ”Rocket Science” en helt okej ungdomsfilm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.