Action

RocknRolla

6

Jag har hoppat över Guy Ritchies sågade filmer på senare tid. Han har ju uppenbarligen haft svårt att leva upp till Snatch och Lock, Stock & Two Smoking Barrels, men vilken regissör skulle inte haft det å andra sidan? ”RocknRolla” är en gangsterfilm i ungefär samma stil som tidigare nämnda filmer. Humor blandat med våld blandat med heist a la ”Oceans 11”. Något av Ritchies signum med andra ord.

”RocknRolla” har dock lite för tunn handling för att bli riktigt bra, men samtidigt är filmen fartfylld och har ett ganska gott underhållningsvärde. Skådespelarna gör en stabil insats. Ryssen måste bara vara en pastisch på Chelseas ägare Roman Abramovich. Inte bara relativt bildlik, när en fotbollsarena tjänstgör som mötesplats i filmen förstärks intrycket.

En reflektion är att jag egentligen inte sympatiserar med någon av karaktärerna. Vilket förvisso borde vara ganska sunt eftersom det rör sig om rätt kriminella typer, men man brukar ju oftast heja på någon i alla fall.

”RocknRolla” är inte en speciellt nyskapande film (lite originellt att använda kräftor i tortyrscenerna dock), men funkar för en stunds avkoppling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.