Komedi Musikal

Romance & Cigarettes

7

”Romance & Cigarettes” är en musikal av John Turturro. Han är något av en favorit efter strålande insatser i ”Barton Fink” och Big Lebowski för att nämna några. Som regissör är han inte bekant för mig, men jag måste säga att ”Romance & Cigarettes” inte alls är oäven.

Det pågår ett triangeldrama mellan Nick (James Gandolfini), hans fru Kitty (Susan Sarandon) och hans älskarinna Tula (Kate Winslet). Otroheten gör att paret bryter upp med deras döttrar självklart på mammans sida.

Det är dramatik och tämligen tragiskt, men humorn finns ständigt närvarande. Framförallt Steve Buscemi ger upphov till en hel del skratt med hans ganska vulgära repliker. Att Christopher Walken snurrar runt lite gillar han säkert också, den gamle dansaren. Kate Winslet får verkligen spela ut som toksexuell varelse med en frispråkighet man sällan ser på film.

Något som också är lite anmärkningsvärt är att Turturro helt enkelt struntar i att ha trovärdiga ålderskillnader i familjen. Aida Turturro (43 år) och Mary-Louise Parker (41 år) spelar 44-årige James Gandolfinis döttrar. Spelar roll liksom, eller?

Det är förövrigt passande musik med låtar av exempelvis Nick Cave, Tom Jones och James Brown.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.