Komedi

Rosa panterns hämnd

3

Nu börjar det verkligen ta emot att titta på Rosa Pantern-filmerna. Peter Sellers, som vid det här laget haft ett antal hjärtattacker, kan inte göra Jacques Clouseau rättvisa eftersom han av fysiska orsaker inte kan spela ut ordentligt. Det är ju just detta som Sellers signum är. Istället är det en trött komedi som hankar sig fram i ett långsamt tempo. Den blir aldrig så dålig att man känner ett behov av att stänga av, det är trots allt lite intressant att se vad Clouseau skall hitta på, men speciellt bra är det ju knappast.

Jag stör mig ganska mycket på Clouseaus illa dolda rasism gentemot asiater dessutom. Han är inte sen med att plumpt förolämpa Cato vilket känns väldigt onödigt och aldrig underhållande.

Fattar inte riktigt hur kommissarie Dreyfus överlevde sin totala vaporisering i The Pink Panther Strikes Again, men i den här filmen är han tillbaka iaf, lika fast besluten om att ta död på Closeau. Och detta är kanske det roligaste i hela filmserien, dessa två antagonisters kamp dem emellan. Inte speciellt konstigt att det blir tröttsamt i längden dock…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.