Drama

Ryttare på taket

7

I “Horseman on the roof” får vi följa en sann gentleman och officer på flykt genom Frankrike vid tiden då koleran härjade som bäst. Folk dog som flugor och det kanske inte är så underligt att människorna var rädda för att bli smittade. I filmen skildras detta dock mer som galenskap, och alla soldater som var utsända för att sätta folk i karantän framställs som korkade och hårdhänta.

Mitt i allt detta finns alltså en italiensk officer som sitter inne med viss kunskap som österrikiska spioner är intresserade av. Vad kunskapen är eller om det bara är så att Österrike vill att hans huvud skall rulla är lite oklart men det ger en viss extra spänning att inte egentligen veta vad det handlar om.

På flykten hem till Italien stöter han på en ensam adelskvinna spelad av en av världens vackraste och mest begåvade skådespelarskor, Juliette Binoche. Tillsammans får de uppleva lite olika äventyr och kärleken dem emellan kommer smygande allteftersom.

“Horseman on the roof” kan nästan liknas vid en roadmovie utan direkt början eller slut men allt är mycket väl regisserat och många scener är magnifika. Just slutscenen känns dock lite töntig tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.