Äventyr

Sagan om Konungens återkomst

7

Det här blir inte en lika lång recension (även om den blev ganska lång) som filmen i fråga, och det är nog bra. Hade stora förhoppningar om intressant extramaterial men de förhoppningarna grusades ju ordentligt.

Hela filmen är ju en lång insamling av folk till slutstriden och när den väl inträffat så är ju filmen slut i princip. Inte mycket till film alltså. Ja, just det. Det är ju ett gäng hober ute på uppdrag bland bergen också.

Nåväl, filmen är grymt vacker (speciellt nu när man fått upp projektorn och allt) och soundtracket är prima vara.

Men man stör ju sig tyvärr på en en hel del saker. Legolas som skuttar omkring på olifanter som värsta cirkusartisten är ju bara töntigt och att Minas Tirith lyckats stå kvar såpass länge är ju konstigt när den är byggd av papier maché(?). Lite märkligt också att orcherna mm inte verkade känna till att de råkade ha den fetaste murbräckan i mannaminne till hands när de skulle äntra staden.

Såhär i efterhand med alla filmerna ihop så landar betyget på en 9 åtminstone totalt, för det är en rejäl filmfest varje gång man ser denna trilogi. Foto, effekter och musik är i världsklass, och handlingen, ja, den är inte så pjåkig direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.