Skräck

Saw 4

4

Trots att Jigsaw är död fortsätter den spektakulära katt och råtta-leken som han är en sann mästare på iscensätta. Ett antal moraliska frågeställningar måste tas ställning till när man skall försöka rädda eller döda de som olyckligt nog kommit i Jigsaws väg. Eller snarare Jigsaws efterträdares väg. Gränsen mellan skyldig och oskyldig är ofta suddig så alla val är svåra.

Det bjuds också på en fylligare bakgrund till Jigsaw och varför han blev den galning som han nu blev. Kanske inte en ursäkt direkt för hans agerande men åtminstone någon form av förklaring.

Saw-serien har dock tappat stinget sen Saw 2 tyvärr och det mesta går på slentrian. Det är nästan så att man inte blir rädd för dockan längre men bara nästan (som alla vet är dockor det hemskaste som finns i skräckfilmer). Men några intressanta mordmaskiner visas förstås upp.

Regissören har märkligt nog lagt mycket krut på att göra vad han säkert tycker är konstärliga och stiliga övergångar från en scen till en annan. Kommer inte ihåg om det är ett grepp som även används i de tidigare filmerna, men man kan undra varför de gör så. Filmmakarna borde hellre lagt pengarna på att hitta en bättre skådis en Costas Mandylor som spelar Hoffman. Stelare skådespeleri får man leta efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.