Skräck

Saw

7

Här var man upplagd för en skräckfylld filmupplevelse och vad får man: jo, ”Saw” är helt klart en skrämmande film. Inte direkt så att man sitter bakom en kudde hela tiden, men ändå så där tillräckligt scary att man nästan är beredd att blunda stundtals (men eftersom man inte vill missa något är det naturligtvis förbjudet att blunda).

Filmmakarna tar ju ett klassiskt grepp med att ibland använda en docka, och vad är det med det egentligen? Vad tusan är det egentligen som gör att dockor är så himla skräckinjagande? Visst, det är ju inte direkt Nalle Puh som brukar användas i skräckfilmer, men det är något visst med just dockorna. För att ta ett exempel: ”Blade Runner” som inte är hemsk film på något sätt blir ju värsta thrillern när Ford är på besök hemma hos dockmakarn. Jag säger då det.

Är då ”Saw” en bra film? Nja, den är lite kuslig, det får man medge, och på så sätt lyckas filmen ju i genren. Men det bjuds på ganska mediokert skådespel tyvärr. Manuset har en del finesser, men faller på trovärdighet i många gånger alltför komplexa händelsekedjor.

Produktionen känns lite B, man får lite Cube-känsla, men även Se7en-vibbar så det blir en ganska bra mix av det. På det hela taget en klart sevärd rulle alltså…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.