Action

Scarface

7

Med ett filmteam bestående av regissör Brian DePalma och manusförfattare Oliver Stone och med Al Pacino som gangster i huvudrollen är det upplagt för succe. Och visst är ”Scarface” en ganska bra film men det känns som att den inte har åldrats alldeles lyckat.

Filmen är tänkt att vara en remake på ”Scarface” från 1932 men på grund av budgetproblem blev det en variant istället. Filmen har förövrigt 1,22 ”fuck” i minuten i genomsnitt.

Under sina nästan tre timmar bjuds det på en del action (motorsågsmassaker i ett badkar bland annat) och lite andra ganska hårdkokta handlingar. Tyvärr försöker skådisarna vara så tuffa att det nästan blir löjligt ibland.

På slutet börjar det bli synnerligen ansträngt, inte bara för Tony Montana i filmen utan själva händelserna i sig. Det är nästan som att slutscenen skulle kunna vara hämtad från vilken Charles Bronson- eller Chuck Norris-film som helst, och det är högst förvånande att firma dePalma/Stone tycker att det är lämpligt. Jag tycker definitivt inte det i alla fall. Lite uppseendeväckande är att Steven Spielberg hjälpte till med den scenen, och bara just den scenen också.

Filmmusiken är förövrigt gjord av den gamle syntharen Giorgio Moroder (inget direkt uppseendeväckande score dock). De raderade scenerna var inte speciellt bra heller men det fanns ett till synes ganska digert extramaterial på dubbeldiskutgåvan så den som letar han finner kanske något matnyttigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.