Drama

Sex lektioner i kärlek

7

Man bjuds på en klassisk ”Short Cuts”-upplevelse med ”Sex lektioner i kärlek”. Ett antal parallella historier vävs samman och jag kan inte låta bli att gilla sådana upplägg. I alla fall inte de gånger som det görs på ett charmigt sätt.

Det är många duktiga skådespelare i denna film. Sean Connery och Gena Rowlands som det gamla paret känns väldigt mysiga trots att de grälar, Gillian Anderson spelar en bränd kvinna rädd för förhållanden som nu eventuellt har träffat den rätte, Angelina Jolie raggar för fullt på den mystiske Ryan Phillipe, Dennis Quaid bedras av sin fru samtidigt som han är ute och ljuger för folk (bland annat för transan Lana som verkligen får en att garva högt) och så vidare. Ja, det är flera skickliga skådisar som glimtar förbi i denna explosion av händelser.

Det centrala temat, kärlek, visas i alla dess former. Passion och åtrå, rädsla och mod, närhet och vänskap, humor och glädje, sorg och tröst. Lägg till en rapp och smart dialog och ni förstår att det är en angenäm film. Jag kan dock inte låta bli att känna att det ändå är något som saknas, kanske är det att den ändå känns lite väl väl konstruerad i sitt sätt. Men ”Sex lektioner i kärlek” är likväl en film att mysa till och må bra av även om den också innehåller smärtsamma saker.

Filmen följde förövrigt med en tidning så det var en pocket-DVD av märkligt nog tveksam kvalitet tyvärr, bilden såg inte alls bra ut stundtals så man kan anta att det är en lite för komprimerad variant som distribueras på detta sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.