Action

Sherlock Holmes

3

Personligen har jag läst det mesta av Arthur Conan Doyles verk om Sherlock Holmes och sett ett antal filmatiseringar (med framförallt Jeremy Brett som Sherlock). Så man har ju ganska mycket med i bagaget om man säger så.

Efter att ha sett Guy Ritchies film finner jag mig ganska kluven. Det finns en hel del av Doyles ursprungliga karaktär i Robert Downey Jr, men ändå känns det som något är fel. Vet inte om det handlar om personkemi bara. Att Ritchie skulle göra så mycket action som möjligt av historien var ganska väntat. Det är också det jag invänder mest emot, om man refererar till böckerna är det sällan överdrivet mycket våld och aldrig fokus på det. Jag saknar också en dimension i Sherlocks dryghet, i den här versionen verkar han mer allmänt galen.

Men det är egentligen inte karaktärernas trovärdighet eller om de är ”rätt” framställda som är det största problemet, utan det är helt enkelt att regissören inte lyckats göra en bra film.

Filmen känns minst en timme längre än vad den i själva verket är och det är en riktigt dålig timme. Handlingen är förvirrad och stressad, och inte alls så intressant som jag hade hoppats på.

Filmens förtjänster är att den är relativt snygg (datoranimerat men ändå), och att musiken av Hans Zimmer håller hög klass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.