Komedi

Shooting Fish

5

”Shooting Fish” är en relativt gullig film om två kompisar som på alla möjliga sätt lurar skjortan av folk. De rättfärdigar detta genom att se sig som moderna Robin Hoods. För pengarna skall de köpa sig en fet herrgård är det tänkt. Men när en tjej (spelad av Kate Beckinsale) dyker upp ändras händelseförloppet markant.

Sådana här con-filmer brukar vara charmiga och det är den här också. Men det blir nästan lite för sockersött ibland dock. Märkligt röten kvalitet på bilden är det också.

Filmens stora problem är emellertid skådespelarna som jag inte kan sluta störa mig på. Ingen känns som de egentligen passar för sina roller, i synnerhet inte Stuart Townsend som tekniknörden. När jag ändå är inne på honom måste jag bara berätta att det var ytterst nära att han blev Aragorn! Men han byttes ut (efter några dagars inspelning faktiskt, så nära var det) mot Viggo som bekant och det kan man lugnt säga var ett bra byte så här i efterhand.

Ytterst viktigt också att poängtera att inga djur, särskilt fiskar, skadades under inspelningen. I själva verket är det ingen fisk med alls vilket oroliga djurrättsaktivister blev varse när de fick läsa manuskriptet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.