Sci-Fi Thriller

Signs

4

Gäsp säger jag. Det känns som man sett det mesta som ”Signs” erbjuder innan, inte minst referenserna till War of the Worlds. Filmen är också ohyggligt utdragen och om jag inte har anledning att revidera min tidigare uppfattning att ”X-files” är en av världens bästa TV-serier en gång i tiden (iaf de första säsongerna) så är jag beredd att påstå att i princip alla avsnitt är bättre än ”Signs”.

Allt känns bara så tråkigt. Alla patetiska element finns med. En präst som förlorat gudstron pga av fruns dödsolycka, grabbens astma som man bara väntar på skall bli extra trubbel i vid något tillfälle, brorsans förflutna baseball-karriär som också den får ett uppsving(!) i slutscenen. Och att aliens inte kan bryta upp trädörrar känns allmänt skrattretande.

Mel Gibson funkar ibland men här gillar jag inte honom direkt. Det är nog inte enbart hans fel dock utan det är filmens upplägg som förstör det mesta. Alla skådisar har mer eller mindre hamnat fel. Lilltjejen är det dock inte något direkt fel på, och hon visar riktigt klass fyra år senare i Little Miss Sunshine.

Nä, regissören M. Night Shyamalan, som ändå har den utmärkta Sjätte sinnet i bagaget, får nog tänka om lite nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.