Skräck

Silent Hill

3

Jag är lite kluven till ”Silent Hill” måste jag erkänna. Å ena sidan vurmar jag för den mardrömsliknande, nästan Call of Cthulhu-inspirerade berättelsen. Å andra sidan är den rätt röten.

Det är som bekant ett dataspel i grunden dessutom och det är sällan positivt för en film när det kommer till handling. Resident Evil, Tomb Raider osv har ju blivit minst sagt ganska platta filmer (om man nu inte tänker på bröstomfång).

”Silent Hill” bjuder på väl avslagen regi, nästan så att man undrar om filmarna själva har somnat till då och då. Skådespelarna är ungefär lika slöa.

Sean Bean dyker upp i en liten roll, han är nog nästan bäst av skådespelarna så det kanske skulle passat med en större. Han agerar rätt lojt han med förvisso. Sen dyker borg queen från First Contact upp en i slibbigt religös roll.

När det gäller foto och sånt är det väl vad man kan förvänta sig. Vissa specialeffekter är bra, andra bara okej. Det är det låga tempot som sänker filmen. Inget fel alltid med lågt tempo men då måste det finnas andra förtjänster. Det finns det inte speciellt många i ”Silent Hill”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.