Western

Silverado

6

”Silverado” har kanske inte den mest originella storyn. Det är som det brukar i western-filmer att ett lokalt banditgäng terroriserar omgivningen med diverse raider och allehanda övergrepp.

Det som ”Silverado” har är dock en av de stjärntätaste filmproduktionerna någonsin vill jag påstå. Därmed inte sagt att filmen är speciellt bra för just den saken. Kevin Costner som den hyperaktive lillebrodern Jake har jag svårt för exempelvis (men det är nödvändigtvis inte Costners fel). Men Linda Hunt är småcool som saloonföreståndarinna, Danny Glover är bra som den obligatoriske svarte killen i filmen och John Cleese dyker upp i en lite ovan roll för honom, nämligen som en rätt elak jäkel. Kevin Kline är stabil, och Scott Glenn går omkring och ser butter ut mest hela tiden. Helt okej. Rosanna Arquette gör dock en rätt mesig kvinnoroll som mest bara längtar efter att få arbeta ordentligt. Kändes både lite kvinnoförnedrande och kristet på samma gång. Huga mig.

Uppgörelsen i filmen känns lite svag och är mest en snabb upprensning av the bad guys och tack och adjö. Hade ett minne från 80-talet när jag såg filmen senast att ”Silverado” skulle vara en riktigt bra film. Nu känns den knappt som en riktigt bra western ens. Men helt kass är den ju inte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.