Thriller

Sjätte sinnet

8

Det jag kommer ihåg från första gången man såg ”Sjätte sinnet” för många år sen nu är att man var väldigt imponerad av hur handlingen tog en ganska så spektakulär vändning. Jag trodde att filmen var förstörd faktiskt, det känns ju som en engångsfilm, så jag har inte brytt mig om att se om den förrän nu. Och oj, vad förvånad jag blev över hur bra upplevelse det ändå var.

Denna gång satt man fortfarande ganska upptagen med handlingen men nu kunde man samtidigt också beundra varje scen som Bruce Willis karaktär agerar spöke utan att han stör omgivningen. Det är ju trots allt bara lillkillen som ser och hör honom och det finns en hel del komplicerade filmrutor som de lyckas integrera de båda världarna.

Lillkillen är som ni vet Haley Joel Osmont som fick en smakstart på karriären som barnskådis i Forrest Gump. I ”Sjätte sinnet” spelar han en för åldern väldigt mogen kille och gör det väldigt bra.

Överlag är det en kanonproduktion och den lite egensinnige regissören M. Night Shyamalan har framförallt med ”Sjätte sinnet” och ”Unbreakable” också fått en bra start på sin filmografi.

Extramaterialet innehåller en del sevärda raderade scener och ett antal dokumentärer om skapandet av filmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.