Action

Skyfall

7

Onekligen vitaliserades Bond med Daniel Craigs intåg, men som jag kunde konstatera med hans andra film Quantum of Solace blev verkan av den vitamininjektionen ganska kort.

Men med ”Skyfall” lyckas Sam Mendes återigen föra in lite liv i Bond-sagan igen. Även om just James Bond denna gång verkar trött på det mesta till en början. Men när en lista med MI6-agenter kommer i orätta händer och organisationens högkvarter bokstavligt sprängs i luften kommer Bond till undsättning ännu en gång.

På hemmaplan riktades förstås en del uppmärksamhet på det faktum att svenske Ola Rapace är med som bad guy. Han gör väl förvisso en solid action-insats i de två helt repliklösa scener han är med i, men kommer knappast gå till historien som en ny Oddjob direkt.

Hans skurkboss däremot gör inte otippat lite mer avtryck. Javier Bardem spelar en Julian Assange-typ med tveksamt hår och en förkärlek för terror via information och teknologi. Bardem har alla kvaliteter som krävs för att spela ond kuf, det gjorde han med bravur även i lysande No country for Old Men som han belönades med Oscar för. Märkligt nog också då med en häpnadsväckande frisyr.

Judi Dench gör sedvanligt en mycket bra insats också, och hon har i ”Skyfall” fått större utrymme än vanligt. Inte mig emot, hon är en enastående kvinna på filmduken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.