Drama

Slumdog Millionaire

7

För att använda mig av spelformen som filmen kretsar kring:

Fråga. Hur bra är ”Slumdog Millionaire”?
A) Fantastisk, den vann ju åtta Oscar för bövelen.
B) Bra, regissören Danny Boyle kan man lita på.
C) Helt okej, men saknar dramatisk nerv.
D) En besvikelse, höga förväntningar infriades inte.

Ja, alla svarsalternativ har en viss sanning i sig i alla fall. Alternativ D orsakades i mitt fall av alternativ A, vilket verkar vara väldigt mångas uppfattning om filmen. Men det var ett relativt svagt filmår i min mening som gjorde att ”Slumdog Millionaire” lyckades få storslam på Oscarsgalan. Så hysteriskt bra är filmen verkligen inte.

Däremot har jag inga problem med att svara både B och C. Danny Boyle är en mycket kompetent regissör och har en väldig bredd i sina filmer. Trainspotting, Sunshine och 28 dagar senare är alla välgjorda filmer i vitt skilda genrer. Samtidigt är det något som saknas i ”Slumdog Millionaire”. Trots hemska händelser, indiska barn i slummen som utnyttjas på allehanda sätt, misshandel, mord och elände sitter jag lite förvånande ganska opåverkad i soffan. De starka scenerna berör inte till den grad som de borde helt enkelt.

Men jag gillar hur handlingen förs fram och hur filmmakarna leker med livets slump som leder fram till frågesportens olika frågor och svar. Och det är en visuellt praktfull film.

Vad svarar ni själva på frågan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.