Action

Snabba Cash

6

Jens Lapidus böcker är rätt skapliga sidbläddrare. Inte direkt stor litteratur, men det finns ett visst mått av trovärdighet i dem. Lapidus har uppenbarligen i sin roll som försvarsadvokat snappat upp ett och annat om Stockholms undre värld.

Att göra en film av boken känns inte heller så långsökt. Tyvärr blir resultatet rätt så mediokert, vilket inte kan klandras skådespelarna som gör ett ganska bra jobb. Jag gillar Joel Kinnaman och han var fantastisk i Backa Teaters uppsättning av Brott och Straff. I ”Snabba Cash” har han huvudrollen som stekarwannaben JW som tar sig vatten över huvudet när han ger sig i kast med kriminella gäng. Andra bra insatser gör killarna som spelar Jorge och Mrado.

Men som sagt, filmen som helhet har klara brister. Regissör Daniel Espinosa hoppar fram och tillbaka i scenerna och det ger ett slarvigt intryck. På de ca 2 timmar som ändå filmen löper borde en rödare tråd kunna åstadkommas och de olika scenerna behandlas bättre.

Men visst, se den för all del. Hyfsade svenska actionfilmer växer inte på träd, och jämfört med Beck, Huss och andra poliszombiefilmer står sig ”Snabba Cash” väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.