Drama

Solisten

6

”Solisten” är en film som faktiskt inte bara en man bär upp utan två. Robert Downey Jr. spelar journalisten Steve som letar efter både gnistan och en bra story igen och springer bokstavligen in i den när han möter Nathaniel (Jamie Foxx). Nathaniel är en excentrisk uteliggare som visar sig vara en hejare på cello. I själva verket är han skolad vid den prestigefulla musikskolan Juilliard, men han hoppade av studierna på grund av hans psykiska problem som slutligen lett till att han driver omkring på gatorna i Los Angeles.

Steve blir uppenbart fascinerad av denna man och försöker hjälpa honom så gott han kan. Han kartlägger Nathaniels familj och bakgrund och försöker på olika sätt nå fram till honom. Artiklarna i tidningen engagerar massor av läsare, men att hjälpa Nathaniel visar sig vara mer eller mindre omöjligt. Hans schizofreni visar sig vara alltför problematisk för det.

Precis som Steve har svårt att nå fram till Nathaniel har regissören svårt att nå fram till mig. ”Solisten” lyckas inte riktigt engagera trots bra skådespel framför allt. Se hellre den liknande men mycket bättre Shine om ni måste välja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.