Äventyr

Spiderwick

5

”Spiderwick” är tydligen en serie fantasyböcker som dagens ungdom kan tänkas läsa.

Den här filmen handlar om en familj bestående av ensamstående mor med tre barn (storasyster och tvillingbröder) som flyttar in i ett gammalt hus. Den tidigare ägaren försvann och dennes dotter har hamnat på mentalsjukhus. Det står ganska tidigt klart att det här huset omges av mycket mystik och underliga ting.

Det hela känns som en mix av gammal hederlig ungdomsfantasy. Det osar ”Den oändliga historien” och ”Narnia” och för all del, sagor och fantasy är inte mest kända för att vara särskilt originella. Lite hederlig kamp mellan ont och gott brukar räcka. Och finns det både paddtroll och pipgrisar med blir det bara bättre.

Freddie Highmore spelar lillkillen Jared (och hans tvillingbror Simon också faktiskt) och han har verkligen hamnat i ett sagofack redan i ung ålder. Han spelar även med i Finding Neverland (filmen om Peter Pans skapare) och Kalle och Chokladfabriken.

Det är mycket möjligt att det dyker upp fler Spiderwick-filmer framöver och jag kan helt klart tänka mig att se eventuella uppföljare. Men det rör sig knappast om ”måste se”-filmer direkt utan funkar som schysst matiné.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.