Äventyr Sci-Fi

Star Trek V – The Final Frontier

3

Så var det dags att återigen se den mest bespottade av alla Star Trek-filmer. William Shatner är det dessutom som regisserar denna gång. Och det gör han väl inte direkt bra, även om det till hans försvar blev budgetneddragningar och andra problem under resans gång.

Effekterna på ”Gud” i slutet är smått skrattretande exempelvis och anstår inte direkt en film från slutet av 80-talet. I synnerhet när man kan tänka sig att filmmakare till Star Trek borde ha koll på specialeffekter. Scenerna känns minst tio år äldre. Tydligen hade inte filmbolaget lediga, duktiga specialeffektsmänniskor när scenerna skulle spelas in (de jobbade på ”Ghostbuster 2” och ”Indiana Jones and the Last Crusade” istället), och hela slutet fick skrivas om. Slutresultatet blev ändå minst sagt rötet.

Filmen innehåller också en massa skräpiga luffarscener i skogen, och en mjäkig klingon som ber om ursäkt (jag säger då det).

Visst dyker det upp några fina förolämpningar besättningsmännen emellan som vanligt, men det är riktigt tunt i ”The Final Frontier”.

Max von Sydow var påtänkt som Spocks bror Sybok förövrigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.