Äventyr Sci-Fi

Star Trek VII – Generations

5

”Generations” är första filmen med ”Next Generations”-besättningen så det är Jean-Luc Picard som tar över kaptensrollen nu. Han kan nästan sägas vara Kirks motsats. Lugn och analytisk istället för hetlevrad och snabbtänkt. Man måste gilla dem båda förstås.

Kirk är dock i högsta grad med i denna film, då själva handlingen kretsar kring ett Nexus som förvirrar det här med tid ganska mycket.

Malcolm McDowell har varit en personlig favorit sen jag såg ”A Clockwork Orange”. Kan dock inte påstå att jag sett honom i så många andra filmer, men här dyker han upp som den rabiate forskaren Soran.

I övrigt kan nämnas att Whoopi Goldberg får också vara med på film, ett gäng Klingon-brudar i ett fint ”Bird of Prey”-skepp får det hett om öronen och att killen som spelar vulcan Tuvok i ”Voyager” dyker upp som människa på bryggan. Förvisso inte ovanligt i Star Trek-historien att man återanvänder skådisar lite här och var.

Handlingsmässigt är det i teorin en acceptabel story men tyvärr är allting väldigt blekt utfört. Det tänder inte riktigt till helt enkelt uatn det mesta känns gansdka taffligt. Vi får dock uppleva en vacker krasch med Enterprise efter separering och Kirks död förstås. Men det gör mig lite förvirrad då han ju skall dö ensam enligt profetian?

Jag hittade denna lite lustiga anekdot på IMDb förövrigt:
Although Data is the owner of Spot, the cat, Brent Spiner who plays Data in fact hates cats and objected to the scene where Data finds Spot in the wreckage of the Enterprise, saying ”Does he have to find the cat? Can’t he find, like, Geordi or something?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.