Äventyr Sci-Fi

Star Trek IX – Insurrection

5

”Insurrection” får sägas vara en av de mesigaste filmerna i hela serien. Picard är äckligt mesig (han kärar ner sig och dansar mambo och jag vet inte vad). Men den mesigaste av de alla är förstås Riker vilket egentligen aldrig överraskar att han just får det epitetet. Här har han ett par ordentligt pinsamma kärleksscener med Deanna Troi som ju förstås är värd någon mycket coolare kille.

Passande nog så kan man kalla Riker för fis-Riker framöver då hans manöver med metangas blir känd i hela Federationen som Riker-manövern.

Utöver dessa mesiga herrar bjuds det på en hel del andra riktigt töntiga skämt som även med Star Trek-mått mätt är låga.

Skurken spelad av F Murray Abrahams (han återfinns förövrigt som fähund i bland annat Amadeus och Rosens namn också) har potential som riktigt elak men det är ändå något som gör att man inte riktigt tar honom på allvar. Men han för med sig en annorlunda sträckbänk i alla fall.

Vi får också se ett av de sämsta stunten i mannaminne när en snubbe blir skjuten på holodäck och ramlar ner från ett tak. Inte ens Steven Seagal skulle godkänt den scenen, jag lovar.

Men vi får i denna film faktiskt se en udda händelse i form av ”Captain’s Yacht” som glider loss från Enterprise. Enda gången detta skepp syns i bild i hela Star Trek. Det, ni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.