Äventyr Sci-Fi

Star Trek III – Search for Spock

4

Den här kvällen började med the search for ”The search for Spock”. DVDn var puts väck i hyllan nämligen. Ända tills jag hittade den förstås.

Den här filmen är regisserad av Spock själv, eller Leonard Nimoy kanske man bör säga. Det var ett krav från Nimoys sida eftersom han egentligen inte ville att Spock skulle återuppstå.

I filmens inledning kommer Klingon över Genesis-tekniken. Den smått tokige vetenskapsmannen från ”Tillbaka till framtiden”, Christopher Lloyd, spelar Klingon-skurken, och han har dessutom ett riktigt trevligt husdjur som ser ut som ett misslyckat genetiskt experiment mellan en alien och en hund.

Filmen handlar förstås om Spock och letande efter honom men på vägen händer en hel del annat. Att Kirks son David dör och Enterprise sprängs är inte direkt små händelser, men det känns ändå inte speciellt allvarligt. Det kommer ju fler filmer…

Det bjuds på härligt, klassiskt gnabbande besättningsmännen emellan och den sköna översättningen på cloaking, ”smygfunktionen”, ger extra poäng. Tribbles-djuren i baren är gulliga, och att Kirstie Alley inte längre spelar Lt Saavik spelar ingen större roll. Vad Davids mamma tagit vägen tas dock inte upp i denna film, och vad jag vet är det dolt i dunkel vad som egentligen hände med Carol.

På det hela taget är dock ”The Search for Spock” tyvärr en lite för långdragen historia vilket drar ner betyget betänkligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.