Sci-Fi

Star Trek

8

Star Trek är äntligen tillbaka. Och det med besked enligt min mening. Det här kan bli den nytändning som serien ”Enterprise” misslyckades med. Det är en ung skådespelarbesättning med många kopplingar till andra TV-serier som kidsen av idag tittar på, och jag misstänker att det kan bli en ny våg av trekkers över hela världen nu. Men jag skall inte gå händelserna i förväg, det kan skita sig ganska snabbt det här också. Men att det dyker upp en film till i en ganska snar framtid borde vara självklart.

Jag tycker alltså denna film, som kort och gott heter just ”Star Trek”, är bra. Och minsann, nu är det nya tider. Nu är det inte längre så att det är de udda filmer i serien längre som är svagare än de jämna eftersom denna film innehar nummer 11.

Att se på Star Trek handlar mycket om rätt mindset. Är man inne i zonen är det utmärkt, är man utanför brukar man inte gilla det speciellt mycket. Men nu verkar till och med recensenter som inte är bevandrade i Star Trek särskilt bra också de tycka det är sevärt.

Specialeffekterna är kanske filmens främsta egenskap om man nu bortser från alla härliga kopplingar och pikar besättningen emellan som vi trekkers kan förnimma. Eric Bana spelar rymdskurk väldigt fint också. Annars kommer garanterat unge Chekov bli störst favorit. Svårt att inte le åt hans ryska brytning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.