Äventyr

Stardust

8

Terry Gilliam erbjöds tydligen en plats i regissörsstolen, men han hade precis gjort Bröderna Grimm och ville ta en paus från sagovärlden. Nu tycker jag ”Stardust” blev bra ändå, men en missad film med mästaren Gilliam är alltid synd.

Filmen hade lyckats gå under min fantasyradar som jag ändå har en viss fäbless för. Sagor är bra både för humöret och hjärtat, och på pappret verkade ”Stardust” intressant.

”Stardust” har relativt okända skådespelare som tar sig an huvudrollerna men i birollerna ser vi bland annat Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Ricky Gervais och Peter O’Toole. Robert De Niro måste haft riktigt roligt i sin roll, utan att avslöja för mycket har hans karaktär vissa böjelser som kanske inte helt förknippas med en pirat.

Handlingen är inte speciellt nyskapande eller förvånande men det är en trevlig film. Att ”Stardust” får ett högre betyg än standardsagor beror till största delen på att de gjort så mycket med glimten i ögat och med en humor som spetsar till filmen ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.