Action Sci-Fi

Starship Troopers

7

Jag har en känsla av att ”Starship Troopers” inte riktigt har fått det erkännande som den i mina ögon faktiskt är värd. Visst, det är en handling som varken är speciellt originell eller något som berör, men jäklar vilket ös det är. Specialeffekterna fick också en Oscar-nominering.

”Starship Troopers” är baserad på en novell med samma namn från 1959 av scifi-författaren Robert A. Heinlein, och jag tror att Paul Verhoeven (”Total Recall” och ”RoboCop”) har förvaltat historien relativt väl. Om inte annat har han skapat en riktigt bra actionfilm med rymdtema och elaka insektsaliens.

Faktum är att det finns ett visst mått av samhällskritik också, där den framväxande polisstaten med propagandamaskin och allt framställs som en fascism med klara nazistiska drag.

Striderna med insekterna bjuder på ett rejält smattrande, och enligt IMDb är faktiskt ”Starship Troopers” den film där mest ammunition använts (hur de nu lyckats komma fram till det vet jag inte, men ingen rök utan eld om uttrycket tillåts).

Skådespelarmässigt är det hela lite svajigt, men Michael Ironside får vara med och skrika och andra machon som passar hyfsat väl i denna produktion dyker upp och förbi. Stackars Denise Richards är dock lika trovärdig som vanligt, dvs inte. Neil Patrick Harris är emellertid ganska bra i sin Gestapo-osande mundering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.