Drama Komedi

Station Agent

9

”Station Agent” är en enastående fin film om vänskap och om att inte riktigt passa in. Huvudrollen spelas enormt bra av Peter Dinklage som på senare år blivit rejält känd som Tyrion Lannister i ”Game of Thrones”. Dinklage gestaltar Finbar McBride, kallad Fin, en mycket tågintresserad ung man som ärver ett stationshus när hans arbetsgivare går bort.

Där tänker han sig att dra sig tillbaka, ta det lugnt och kolla på tåg. Väl där i en sömnig del av New Jersey dyker det dock upp några människor som från början stör Fin å det grövsta men som senare blir riktigt fina vänner.

Alla har sina problem. Fin i sitt utanförskap som dvärgväxt, den oerhört pratglade Joe som oroar sig för sin pappas hälsa, och Olivia som kämpar med att hantera förlusten av sin son. Dessa udda människor märker snart att de faktiskt tillsammans kan hjälpa varandra. Kan inte låta bli att särskilt nämna Patricia Clarkson som är en så underbart vacker människa och som fullkomligen lyser på duken i rollen som Olivia.

Som ni förstår är det en lågmäld historia det här och gjord på en minimal budget. Men det är då sådana här pärlor kan skapas. Filmen nosar på en fullpoängare.

One Reply to “Station Agent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.