Sci-Fi

Sunshine

7

Danny Boyle är en man med uppenbar talang för att flytta sig bland genrer och ändå leverera högkvalitativ film. Med succéer som Trainspotting och 28 dagar senare kommer här en science-fictionfilm av den mer storslagna sorten.

Solen håller på att slockna och besättningen på Ikaros II, bestående av en samling forskare inom olika expertområden, är utsända på ett uppdrag som förhoppningsvis kan hålla mänskligheten vid liv ett tag till. Att deras egna liv kanske inte kan räddas är en kalkylerad risk.

Castingen känns som vanligt bra när det gäller Boyles filmer. Inte speciellt kända men duktiga skådespelare brukar fungera bättre än allt för ikoniska Hollywood-figurer.

Rent visuellt spelar ”Sunshine” i samma liga som 2001 och ”Solaris”. För er som tycker att det är de segaste filmerna i världshistorien kan det avslöjas att tempot är något bättre i ”Sunshine”. Som sci-fi-fantast sitter man och njuter av varenda bildruta, handlingen är smart och musiken av Underworld är förträfflig. De psykologiska och existensiella frågor som uppstår där ingen kan höra dig skrika har alltid fascinerat och man undrar om detta är den film som kommer att väcka liv i den slumranden genren sci-fi igen.

Nja, den sista delen av filmen, även om den stundtals bibehåller sitt vacka uttryck, fallerar tyvärr något vilket gör att det i slutändan får rankas som en otroligt vacker och tänkvärd film, men som inte håller riktigt hela vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.