Musikal Thriller

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

7

Då var det dags för Tim Burton att ta sig an den smått diaboliska musikalen ”Sweeney Todd”. Med radarparet Johnny Depp och Helena Bonham-Carter och extra hjälp av Alan Rickman borde detta bli en säker succé. Men jag har mina invändningar tyvärr.

Det är en fantastisk snygg film, det kan ingen ta ifrån Burton. Men jag får litegrann samma vibbar som i Kalle och Chokladfabriken och även Apornas planet (som iofs är betydligt värre), och det jag tänker på då är avsaknad av hjärta, känsla, den rätta stämningen.

Här tycker jag det går lite för fort fram och det är förvisso tragiskt och välspelat och allt men jag tycker att magin saknas tyvärr.

Och när jag tänker närmare så är det faktiskt som så att de nämnda filmerna är alla baserade på tidigare historier. Jag älskar Burton och jag tror inte att någon annan regissör skulle kunna göra det bättre. Men Burton är bäst när han får ta hand om originella historier, aldrig berättade förut. Det är då han är som allra bäst, och det är då upplevelsen som åskådare inte blir annat än hissnande bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.