Skräck

Switchblade romance

4

Hade absolut ingen aning vad ”Switchblade Romance” var för något. Att det var en skräckfilm hade jag på känn, att den var fransk, billig och åtminstone hade skapligt betyg på IMDb gjorde att den hamnade i samlingen.

Ganska snart visade det sig att detta inte är en helt normal film som funkar som allmän lördagsunderhållning. Det är en brutalt mordisk film och tankar går till Jason-filmerna fast utan humorn. Därav en extra jobbig klump i magen, i synnerhet när inte ens barn går säkra.

Mördaren är en hillbilly-typ med skalpell som vad jag kan erinra mig är den enda jag har sett som lyckats giljotinera någon med en byrå dessutom. Tydligen är regissören, den unge Alexandre Aja, med i Splat Pack, en liten klubb för regissörer med förkärlek för blodig skräckfilm.

För att vara skräck och lågbudget måste man erkänna att det ändå finns en del kvaliteter i filmen, även om slasherfilm inte direkt är min kopp av te. Soundtracket är också hyfsat. Slutet är lite otippat. Belgiskan Cecile De France i huvudrollen är riktigt cool och het.

Billig utgåva som dessutom lyckats stava fel på titeln på konvolutet. Det är kvalitet, det. Missa heller inte att det finns franskt ljudspår (om man nu inte gillar dubbad film).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.