Drama

Talk Radio

6

Talk radio är den amerikanska benämningen på radioprogram där lyssnare ringer in och tjötar om lite allt möjligt. I filmen ”Talk Radio” får vi följa livet kring programledaren Barry vars cyniska och ofta elaka sätt att käfta med lyssnarna både ger honom dedikerade fans såväl som förbannade fiender.

Det är Oliver Stone som regisserat denna historia som är baserad på en verklig händelse. Handlingen gränsar mellan komik och drama, men ju längre filmen pågår blir stämningen allt mer ödesmättad och mörk.

Filmen som är från 1988 har en del bekanta ansikten utan att för den delen ståta med någon skåderspelarelit. Teknikern till exempel spelas av John C. McGinley som numera gör succé i TV-serien ”Scrubs”. Chefen spelas av Alec Baldwin, och producenten känns igen som Jack Bauers fru i ”24”. Killen som spelar huvudrollen Barry, Eric Bogosian, är dock inte lika berömd. IMDb skvallrar dock om att han fortfarande hankar sig fram i Hollywood på diverse småroller i mer eller mindre helt okända filmer. I ”Talk Radio” gör han emellertid mycket bra ifrån sig.

På det hela taget är det en relativt bra film när det kommer till dialog, men samtidigt känns produktionen daterad och jag upplever filmen som ganska mossig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.