Äventyr Komedi

Team America – World Police

7

”Team America: World Police” är en ganska märklig film. Eller ganska och ganska, den är i själva verket riktigt märklig. Och då tänker jag inte bara på hur den är betingad med dess marionettspel och allt utan även hur man uppfattar den, eller skall uppfatta den.

Vad menar jag då? Jo, terrorister är dåligt, det tror jag även filmmakarna tycker. Krigshetsande amerikaner som älskar att köra över andra nationer och kulturer är också en tacksam måltavla. Att de vill ge en känga till en del skådisar är glasklart. Men att då välja de skådisar som verkligen engagerar sig mot orättvisor, krig etc etc känns ganska krystat och ger också en märklig handling helt enkelt. Jag kan förstå dem om de nu tycker att skådisarna de valt ut är skenheliga och det kanske några av dem är, men att hoppa på Susan Sarandon och de andra demokraterna gör mig lite förbannad faktiskt.

Men å andra sidan, det gör filmen märklig och därmed lite extra intressant också. Provokativt.

”Team America: World Police” innehåller en hel del riktigt roliga citat oavsett vad man tycker om den, brandtalet i slutet exempelvis. Men många av låtarna har hysteriskt roliga texter också. I övrigt är det mycket docksplatter men också en minst sagt avancerad sexscen. En hel del referenser till andra filmer är ganska enkla att identifiera också.

Efter filmen var jag ganska trött på dockorna men jag kollade in de raderade scenerna i alla fall på extramaterialet och där fanns en del guldkorn faktiskt. Missa inte dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.