Sci-Fi Thriller

The Box

8

Plötsligt händer det. En film som verkligen överraskar positivt.”The Box” är baserad på ”Button, Button”, en novell från 1970 först publicerad i Playboy (tidningen man främst läser för dess artiklar) och har också filmatiserats som ett Twilight-avsnitt. Gillar man Arkiv X vågar jag hävda att detta är en film för er för det var definitivt en film för mig. Fylld med konspirationsteorier, kopplat till ickejordiskt intelligent liv, moraliska val och en sjuhelvetes tät spänning.

Regissören Richard Kelly, som även gjort fantastiska Donnie Darko, har skapat en thriller av exceptionell kvalitet i den mening att stämningen är ytterst påtaglig. Koncentrationen faller inte en sekund i soffan.

Frank Langella, som spelar Arlington Steward, är formidabel som talesman för ”de andra”, och Cameron Diaz som Norma Lewis fungerar utmärkt som den ekonomiskt pressade hustrun.

Möjligen kan man tycka att det spårar ur lite i andra halvan av filmen med framförallt de övernaturliga inslagen, men köper man det (och det gör jag) finns det inga direkta fel med denna film.

Snubblande nära en nia i betyg skulle jag säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.