Äventyr

The Darwin Awards

4

Kanske bäst att förklara för er som inte känner till The Darwin Awards vad det är för något. Det är alltså ett slags pris eller utnämning som de som dör på ytterst korkade sätt kan få. Genom att avlägsna sig själva som de förmodade idioter de är förbättrar de helt enkelt den framtida genpoolen. Ett slags naturligt urval som Darwin själv uttryckte det.

Att göra en film om detta får anses vara rätt svårt, och det lyckas inte heller. Filmmakarna försöker desperat få något slags röd tråd genom att låta en försäkringsagent och utredare resa USA runt och utreda de olika händelserna. Men det fungerar inte alls.

Några scener är dock rätt kul, men det som jag slås mest av är hur fruktansvärt B allt känns. En rollista med Joseph Fiennes, Winona Ryder, Juliette Lewis, David Arquette och Chris Penn låter på pappret helt okej, men det blir verkligen inte bra detta. Det är nästan så att killarna i Metallica som är med på ett hörn känns trovärdigare i sina roller som sig själva. Bara nästan dock, men de behöver i alla fall inte skämmas över sina insatser. Mythbusters dyker också upp i en cameo förresten.

Om jag inte minns helt fel var Darwin Awards ganska tidigt ute som internetfenomen som spreds bland webbpionjärer runt 1995. Av döma hur sajten ser ut idag verkar inte mycket hänt tekniskt och formmässigt med den heller sen dess. Men man kan förstås fortfarande hitta diverse tokar därute med mycket märkliga avslut: Darwin Awards

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.