Drama

The Fighter

8

”The Fighter” är till mångt och mycket birollernas film, något som även Oscarsakademin uppmärksammat. Melissa Leo och Christian Bale vann för sina prestationer och Amy Adams var nominerad. Just Mark Wahlberg i huvudrollen verkar dock sakna karisman för att bli en skådespelare av högsta kaliber.

Denna film har varit en viktig film för Wahlberg att göra, arbetet med att förverkliga den började redan 2005. Det är något av en lågbudgetfilm såtillvida att skådisarna inte fick de löner de är vana vid. Christian Bale fick exempelvis enligt IMDb endast 250 000 dollar för sitt arbete vilket får anses vara en symbolisk summa i sammanhanget. Och Wahlberg jobbade gratis.

Filmen handlar om de två boxande bröderna Micky och Dicky (Wahlberg och Bale) och lillebror Mickys satsning på världmästartiteln. Dicky som nu lever på gamla meriter strular runt, röker crack och ställer till med andra stolligheter. Att träna Micky som det är tänkt går sådär minst sagt.

Den lilla småstaden rymmer en hel del krossade drömmar, white trash och annat löst folk. Brödernas alldeles för många systrar måste vara resultatet av ett inavelexperiment så som de ser ut och beter sig. Men det tillför viss humor till filmen om inte annat.

Den autentiska avslutande scenen på verklighetens Dicky avslöjar att Bale gör sin roll till perfektion. Han är också filmens stora stjärna, Wahlberg får ursäkta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.